Шинжилгээнд хамрагдсан 48 төрлийн жимс, хүнсний ногооны дээжийн бараг 70 хувь нь пестицидийн үлдэгдлээр бохирдсон байна гэж жимс, хүнсний ногооны пестицидийн агууламжийн түвшинд дүн шинжилгээ хийдэг Environmental Working Group (EWG) сүүлийн үеийн тайландаа дурджээ. Пестицид нь, бүтээгдэхүүнийг угаасны дараа, зарим тохиолдолд хальсалсны дараа ч үлддэг байна.
36 мянган дээжийг шинжилгээнд хамруулсан судалгааны үр дүнд үндэслэн, пестицидээр хамгийн их бохирдсон “Бохир арав”, мөн пестицид багатай “Цэвэр арван тав” гэж ангилсан байна.
"Бохир арав":
"Цэвэр арван тав":
Хортон шавьж, мэрэгч, хогийн ургамал, бактери, хөгц, мөөгөнцөр зэрэг хортон шавьжтай тэмцэхэд пестицидийг хүнсний үйлдвэрлэлд өргөнөөр ашигладаг ч, Дэлхийн Эрүүл Мэндийн Байгууллагын мэдээлснээр, пестицид нь хүний биед хортой, нөхөн үржихүй, дархлаа, мэдрэлийн системийг гэмтээх, хорт хавдар болон бусад асуудлуудыг үүсгэдэг байна.