
Шинжилгээнд хамрагдсан 48 төрлийн жимс, хүнсний ногооны дээжийн бараг 70 хувь нь пестицидийн үлдэгдлээр бохирдсон байна гэж жимс, хүнсний ногооны пестицидийн агууламжийн түвшинд дүн шинжилгээ хийдэг Environmental Working Group (EWG) сүүлийн үеийн тайландаа дурджээ. Пестицид нь, бүтээгдэхүүнийг угаасны дараа, зарим тохиолдолд хальсалсны дараа ч үлддэг байна.
36 мянган дээжийг шинжилгээнд хамруулсан судалгааны үр дүнд үндэслэн, пестицидээр хамгийн их бохирдсон “Бохир арав”, мөн пестицид багатай “Цэвэр арван тав” гэж ангилсан байна.
"Бохир арав":
"Цэвэр арван тав":
Хортон шавьж, мэрэгч, хогийн ургамал, бактери, хөгц, мөөгөнцөр зэрэг хортон шавьжтай тэмцэхэд пестицидийг хүнсний үйлдвэрлэлд өргөнөөр ашигладаг ч, Дэлхийн Эрүүл Мэндийн Байгууллагын мэдээлснээр, пестицид нь хүний биед хортой, нөхөн үржихүй, дархлаа, мэдрэлийн системийг гэмтээх, хорт хавдар болон бусад асуудлуудыг үүсгэдэг байна.
Америкт 50 төрлийн хорт хавдрыг илрүүлэх чадвартай цусны шинжилгээг туршсан гайхалтай үр дүн
Хиймэл оюун ухааны бот, крипто саятан болж, хүн гэдгийг нь хүлээн зөвшөөрөх цаг нь болсон гэж үзэж байна
АНУ-ын паспорт анх удаа, визгүй зорчдог улсуудынхаа тоогоор эхний аравт багтаж чадсангүй
Чикаго хот, цагаачдыг ICE-н баривчилгаанаас хамгаалах хоёр чухал шүүхийн шийдвэр гаргалаа
АНУ-ын Хүнс, Эмийн Захиргаа (FDA), гоо сайхны процедуртай холбоотой ноцтой эрсдэлүүдийн талаар анхааруулга гаргав